BIO MRKVA
GREEN WAYS

Mrkva obyčajná je dvojročná rastlina a pochádza z Južnej Ázie. Do Európy sa dostala v 12. storočí, ale až v 17. storočí bola v Holandsku vyšľachtená jej oranžová odroda, ako ju poznáme dnes.

Mrkvu Green Ways sa pestuje na organických poliach v severnej Kalifornii. Po jej zbere sa  dôkladné očistenia korene  a odšťavuje sa  pomocou dvojslimákových lisov. 

Vylisovaná šťava  sa potom veľmi šetrne suší pri nízkej teplote do 31 stupňov Celzia, čo zaručí zachovanie nutričných látok vnútri produktu. Vysušený prášok neobsahuje hrubú nerozpustnú vlákninu. MRKVA GW je produktom ekologického poľnohospodárstva s bio certifikáciou.

Aké látky obsahuje Bio mrkva Green Ways?

Vitamíny K1, C, E, B6, vitamín H známy ako biotín. 
Minerály a stopové prvky – vápnik, fosfor, železo, mangán, selén, meď, kobalt, jód, sodík, draslík
Obsahuje antioxidanty, karotenoidy a betakarotén.
Betakarotén – je dôležitý pre syntézu vitamínu A v tele – pri mrkvovej šťave nehrozí predávkovanie betakaroténom. Žlté zafarbenie pokožky je v tomto prípade bezpečné a nie je trvalé – telo si len ukladá antioxidanty do zásoby a používa ich pri záťaži. 

Aké sú zdravotné prínosy Bio mrkvy Green Ways?

  • Jej vysoký obsah antioxidantov chráni bunky pred poškodením a predčasným starnutím
  • Podporuje kardiovaskulárny systém
  • Znižuje hladinu cholesterolu
  • Prospieva zdraviu očí a je prevenciou makulárnej degenerácie
  • Chráni kožu a jej zdravie
  • Podporuje imunitný systém
  • Pomáha naprávať anémiu
  • Zlepšuje stav čriev a tým pomáha pri hemeroidoch

Ako môžeme použiť Bio mrkvu Green Ways?

Je veľmi vhodná pre studenú kuchyňu ako súčasť rôznych nátierok, dresingov, smoothy, jogurtov.
Tiež ako samotný nápoj, a tiež ju môžeme použiť ako súčasť inej ovocnej či zeleninovej šťavy.
Vynikajúco sa hodí do vlažnej kaše vďaka jej sladkej chuti, či do detských príkrmov
Poslúži ako výrazné oranžové farbivo do krémov či iných kulinárskych výtvorov.